Skambyrån: Mortified Sweden – 10 årsjubileum!

10 mars 2018 | 18:30

♥ Populära humorklubben firar 10 år – kom på föreställning, fest och klubb! ♥

Skambyrån fyller helt otroliga 10 år. Så mycket skratt, kärlek och pinsamheter som delats med bästa publiken ever under så många år i vårt kära Malmö. Kvällen kommer fyllas med Skambyrå-älsklingar från förr. Det blir lite festligare och mer personligt.

Första timmen har vi förfest så kom i tid. Önska din bästa pepplåt från tiden det begav sig så spelar vi den. Skriv och önska på vårt facebook-event.

Efter föreställningen fortsätter vi festen och dansar (eller står i ett hörn och trycker) på 80-tals klubben ”I just wanna dance” i Spegelsalen.

På Skambyrån läser vanliga människor högt ur sina gamla dagböcker som en gång i tiden var superhemliga men som så här i efterhand lockar till stora skratt. Igenkänningsfaktorn är hög när tonårsvåndor kring världens orättvisor, kroppsvätskor och andra existentiella frågor kommer till allmän beskådan.

PS 1. Anmäl dig på eventet: https://www.facebook.com/events/2039898372694693/

PS 2. Missa inte det senaste! Häng med på: https://www.facebook.com/skambyran

PS 3. Har du någon gång varit barn och/eller tonåring? Och skrev du något då? I så fall vill Skambyrån träffa dig! Gå in på www.skambyran.se och läs mer.

OBS! Skambyråns evenemang säljer ofta slut. Med förköp säkrar du din plats!

Förköp ordinarie: 135 kr
Förköp student: 95 kr på
Biljetter hittar du på: Kulturcentralen

MORTIFIED SWEDEN

Mortified är arkeologin av den egna pinsamhetens historia. Upphittade artefakter ur denna skämmighetens kökkenmödding är gamla dikter, sångtexter, bilder, brev och dagböcker. På Skambyråns liveshow träffas vi och lyssnar på ungdomens
genanta kulturlager!

Fenomenet mortified föddes i USA i slutet av 90-talet och formaliserades 2002. Det hela började när David Nadelberg hittade ett pinsamt kärleksbrev som han skrivit till en tjej i nionde klass. Han kunde inte låta bli att läsa upp det för sina rumskompisar. Han och hans vänner blev alldeles till sig, det var underbart banalt och fantastiskt creepy.

Sedan har det rullat på: mortifiedklubbar där människor träffas och läser upp sina alster har slagit upp portarna i Los Angeles, New York, Chicago, San Fransisco, Boston, DC, Austin och Portland. Där delar folk med sig av sina gamla texter inför fullsatta hus.

David Nadelberg har släppt två böcker med de skönaste gräsligheterna samlade. Jajamensan, nu har mortifiedrörelsen kommit till Malmö – den första i Europa!

Ät middag innan föreställningen

Se inte showen på fastande mage. Moriskans Bistro öppnar kl 17.30 med varma & kalla meze, grill och sides på menyn. Boka bord via:
www.moriskansbistro.se
☏ 040-685 40 35