Skambyrån – Mortified Sweden

07 oktober 2017 | 18:30

Var annars kan du få lyssna på vuxna män och kvinnor som konfronterar sitt förflutna och beskriver första hånglet, konfirmationslägret, det sociala livet runt korvkiosken, första fyllan eller skälet till varför just de förtjänar att gifta sig med Bon Jovi?

Efterlängtade Skambyrån är tillbaka på Moriska Paviljongen. Missa inte höstens härligaste tillställning!

SKAMBYRÅN

Vanliga människor läser högt ur sina gamla dagböcker som en gång i tiden var superhemliga men som så här i efterhand lockar till stora skratt. Igenkänningsfaktorn är hög när tonårsvåndor kring världens orättvisor, kroppsvätskor, olyckliga förälskelser och andra existentiella frågor kommer till allmän beskådan.

LÖRDAGEN DEN 7 OKTOBER

Vi har två favvosiar från vårens föreställning på Mejeriet och en väldigt gammal underbar goldie. Resten är nytt skämmigt material som tidigare aldrig framförts på scen. Välkommen på höstens finaste tillställning! Skratta, minns, skäms och mys med oss.

MORTIFIED SWEDEN

Mortified är arkeologin av den egna pinsamhetens historia. Upphittade artefakter ur denna skämmighetens kökkenmödding är gamla dikter, sångtexter, bilder, brev och dagböcker. På Skambyråns liveshow träffas vi och lyssnar på ungdomens
genanta kulturlager!

Fenomenet mortified föddes i USA i slutet av 90-talet och formaliserades 2002. Det hela började när David Nadelberg hittade ett pinsamt kärleksbrev som han skrivit till en tjej i nionde klass. Han kunde inte låta bli att läsa upp det för sina rumskompisar. Han och hans vänner blev alldeles till sig, det var underbart banalt och fantastiskt creepy.

Sedan har det rullat på: mortifiedklubbar där människor träffas och läser upp sina alster har slagit upp portarna i Los Angeles, New York, Chicago, San Fransisco, Boston, DC, Austin och Portland. Där delar folk med sig av sina gamla texter inför fullsatta hus.

David Nadelberg har släppt två böcker med de skönaste gräsligheterna samlade. Jajamensan, nu har mortifiedrörelsen kommit till Malmö – den första i Europa!

Har du någon gång varit barn och/eller tonåring? Och skrev du något då? I så fall vill Skambyrån träffa dig! Gå in på www.skambyran.se och läs mer.

INFORMATION

Lördagen den 7 oktober
På scen kl 19.30-22.00
Insläpp 18.30

OBS! Skambyråns evenemang säljer ofta slut. Med förköp säkrar du din plats!

Förköp ordinarie: 135 kr
Förköp student: 95 kr på
Biljetter hittar du på: Kulturcentralen