Søndergaard/Epstein Quartet + Jam

17 maj 2017 | 21:00

Jazz i Moriskans Bistro varje onsdag med efterföljande jam session

Moriskan Jazz Club fångar upp nutidens vibrerande jazzklimat runt Öresund i en miljö som blickar tillbaka på dess ursprung.

Søndergaard/Epstein Quartet

En klassisk 2-horn quartet, S/E Q består av fyra av regionens mest ansedda utövare av den moderna jazzen, med många decenniers samlade erfarenhet bakom sig, både på scen och i skivstudion. Gruppen spelar en spännande mix av jazz standards och originals, med låtar av bl a Lee Konitz, Gerry Mulligan, Lars Gullin och Benny Golson, såväl som Lundström, Epstein och Søndergaard.

Jens Søndergaard är en av Danmarks mest renommerade saxofonister. Här spelar han i första hand altsax. Han kan också höras med bl a Niels Jørgen Steens legendariska Monday Night Big Band, och flera egna grupper.

Ed Epstein har varit aktiv på den svenska jazzscenen sedan mitten av 70-talet, och kan höras på en lång rad skivinspelningar som täcker hela hans långa karriär.

Lasse Lundström är en av Sveriges mesta basister, och spelar bl a med Anders Bergcrantz Quintet. Både han och Epstein är viktiga komponenter i Roger Bergs big band, R3B, och hela kvartetten ingår i Ole Kock Hansens A Very Big Band.

Dennis Drud är en högst respekterad trumslagare i hemlandet Danmark, och kan höras på ett antal inspelningar med Søndergaard, Erling Kroner, m fl

Efter konserten blir det jam så länge scenen vibrerar. Kom med din energi och ditt instrument!

Hummusbaren är öppen från 17.30, boka bord på bistro@moriskapaviljongen.se eller telefon: 040-685 40 35.

Varmt välkomna!